Bine de stiut!!!

servicii-preturi.html

Bine de Stiut atunci cand vrei sa cumperi o masina second-hand


Cu totii ne dorim cel putin o data in viata sa schimbam masina pe care deja o avem cu una mai performanta, mai frumoasa, mai cofortabila si mai ales mai noua. Ce se intampla cand nu ne permitem sa o cumparam pe cea noua din fabrica, apelam la varianta unei masini la mana a doua. Inainte de toate cred ca este bine de stiut si de luat in considerare cateva reguli pretioase atunci cand aveti in vedere achizitioarea unei astfel de masini, pentru a evita pe cat posibil o afacere dezamagitoare.
• Prima regula si cea de aur este aceea de a verifica daca masina pe care ti-o doresti corespunde nevoilor tale ca si costuri ulterioare, din puct de vedere al consumului, asigurarii, impozitarii si intretinerii efective (consumabile: ulei, filtre, piese de schimb etc.) este un lucru care ulterior te pot afecta;
• Dupa ce ai fixat acest aspect, urmatorul lucru de care trebuie sa tinem cont este acela de a verifica seriile din cartea de identiate sa coincida cu cele ale masinii ( seria de sasiu si seria de la motor);
• Trebuie sa fii atent la vanzator , la provenienta masinii si sa nu te astepti ca o masina rulata trebuie sa arate ca una noua, dincolo de toate povestile cu mosi, babe si popi, trebuie sa iei in considerare ca masina a fost utilizata in conditii normale, nu a servit doar ca mijloc de transport a nepotiilor de la gradinita acasa si invers. Masina a fost utilizata in conditii normale, serviciile de cosmetizare auto isi fac treaba astfel incat iti da senzatia ca ai cumparat o masina “tipla”, cumparatorul are si el o parte din vina cand este setat cu niste asteptari eronate;
• Trebuie verificat istoricul masinii in servisuri autorizate, asta va va ajuta sa aflati informatii pretioase precum Kilometri dati inapoi, masina a fost avariata si reparata pentru unele marci se poate verifica contra cost cu cheia masinii in reprezentantele auto;
• Niciodata nu te duci cu masina pentru o verificare la servisul care il indica samsarul;
• Uzura volanului si pedalele masinii iti ofera un indiciu pretios despre rulajul masinii;
• Este esential sa verificam certificatul fiscal al masinii;
Ca sa nu va luati “teapa”, masina trebuie in primul rand sa fie calculata si valorificata la pretul ei corect. .

servicii-preturi.html

Cum poti sa inmatriculezi o masina – PAS cu PAS


Desi pare destul de dificil inmatriculatul unei masini, acesta poate devenii mult mai usor daca cunoasteti indeaproape etapele si stiti la ce sa va astepati, desi acest lucru nu va scuteste de alergatura in sine si nici de cozile interminabile la fiecare instituie in parte.
Daca ai achizitionat o masina care este inmatriculata intr-o tara care apartine Uniunii Europene, primul pas care trebuie facut este sa va faceti o programare la R.A.R. ( Registrul Auto Roman) pentru programari online si informatii este disponibil numarul 021/9672 sau pe site-ul oficial RAROM.ro.
La R.A.R. se va face cartea de identitate de RO, verificarea tehnica a masinii pe 2 ani sau ITP si certificatul de autenticitate, care costa 430 ron. Fiscalul vanzatorului (cel care aduce masina in tara trebuie sa ia masina in evidenta apoi s-o scoata, dupa care se pune stampila pe fisa de inmatriculare) de la oficiul de taxe si impozite , trebuie completate inainte cererile de luare in evidenta, formularele se gasesc in incinta oficiului taxe si impozite.
Urmatorul pas este traducerea actelor, care se vor face intr-un centru autorizat. Este bine de stiut ca se va traduce numai certificatul masinii, mai nou nu mai este obligatoriu sa se traduca cartea de identiate straina a masinii.
Pasul urmator este legat de asigurarea RCA care se va face pe minim 6 luni. De prima inmatriculare se va face o fisa, intre vanzator si cumparator, in care se completeaza si datele masinii. Aceasta fisa de inmatriculare completata trebuie depusa la fisc , pentru inregistarea la plata impozitului.
Cand se va lua in evidenta pentru plata impozitului se plateste o taxa de inmatriculare de 60 ron la oficiul taxe si impozite si o chitanta de 37 ron la CEC.
Se va face apoi plata timbrului de mediu la trezorarie, pe care o puteti calcula aici in prealabil , asta ca sa stiti la ce suma sa va asteptati. Decizia de calcul pentru taxa de poluare dureaza intre 3 si 5 zile (asta in Dolj) si se face la administratia finante, unde se face o cerere, se completeaza un formular care se gaseste in incinta administratiei financiare. Se vor face cate doua copii dupa decizie si chitanta, actele in original raman la voi.
Dupa achitarea acestuia si cu actele aferente, respectiv: copii dupa actele originale ( trei copii dupa cartea identitate, o copie la taxe si impozite, una la ANAF, una la Politie, trei copii dupa buletin, copii dupa fiscal, o copie a asigurarii RCA, copii dupa chitanta si decizie taxa poluare in dublu exemplar ) se merge la Politie - serviciul de inmatriculari cu dosarul complet si se va completa o cerere de inmatriculare inainte. Pentru placute la “rand” se plateste la ghiseu o taxa de 40 ron, iar pentru placutele preferentiale taxa este de 85 ron.
Dupa achitarea tuturor taxelor, elibererea noilor placute se va face in timp de 2-3 ore si le veti putea ridica cu buletinul si chitanta.
Veti primii de la Politie o dovada inlocuitoare a certificatului de inmatriculare pentru 14 zile, urmand ca certificatul sa fie trimis prin posta.

SUCCES! .

Contact

CONSTANTIN MARIAN – INTERMEDIAR IN ASIGURARI P.F.A.
CUI 37298047, F16/463/2017
Adresa:Craiova, Str. Amaradiei, nr 18 (vis-à-vis de biserica)

Pentru informatii va rugam sa ne contactati pe mail sau telefonic!